School: Gleannóg, Malla (roll number 9448)

An Ghleannóg, Co. Chorcaí
Mrs K. Barrow

1. Aon lá amháin do bhuail fear agus bean isteach go dtí an Sagart pharóiste. Chuir an Sagart fáilte rómpa mar cheap sé gur nídh éigin fóganta a thug an treó iad. "Ná fiafhrocfá dhinn a Athair arsan fear "cad a thug sinn'? O "cad a thug annso sibh" arsan sagart. Cun sinn a phósadh arsan fear agus ós é seo an chéad phósadh na hInide seo ná bhí ró dhaor orainn arsa'n bhean. "Ni iarfhad oraibh ach dá phúnt ar san sagart. Níl againn ach púint agus geóbhaidh tú é arsan fear. Ní bhead an sagart sásta.
    "Tabhair an púnt dom arsan bhean leis an bhfear agus racad ag soláthar púint eile."
    Nuair a bhí sí ag gabháil amach chonnaic cota an t-sagairt ar crocadh sa halla. Thóg sí leí í agus chuaidh sí go dtí an pán."tabhair dhá phunt ar seo." "Tabharfad go deimhin arsan siopadóir agus thugh sé an da púnt dí. Chuaidh sí go dtí an sagart agus thug sí an dá punt dó agus do pósadh iad. Nuair a thanadar amach
    Mrs K. Barrow
    Denis Lynch