School: Réidh na nDoirí, Maghcromtha (roll number 14993)

Ré na nDoirí, Co. Chorcaí
Amhlaoibh Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    diaidh ar feadh tamaill agus na daoine a bí roimis do comaineadar leó go dtí an seipéal agus bhíodar ag feitheamh ann ar feadh tamaill.
    Seán Uas Ua Liatáin
    Cúil-Iartar
    Cuíl-Aodha
  2. Is cuimhin liom cleamhnas a bheith idir beirt eile. Bhí gach rud réidh aca acht dul go dtí an séipéal. Nuair a chuadar go dtí an séipéal tháinig briseadh éigin eathora agus níor posadh in aon chor iad. Máire Ní Chroinín ab ainm den cailín óg. Nuair a bhíodar ag dul abhaile casadh fear ortha, Seán Ua Céilleachair ab ainm do agus bhí sé ag dul go Baile Mhúirne. Pinsinéir saighdiúra abeadh é. Nuair a airig sé mar gheall ar an pósadh dubhairt sé “An bposfair-se mise a Mháire” “Pósfad” arsa Máire. Diompuighedaar thar nais go Baile
      1. filíocht
    Seán Ua Liatháin