Scoil: Ceathramhadh Garbh (uimhir rolla ?)

An Cheathrú Gharbh, Co. na Gaillimhe
Máire Ní Shionnacháin

Ar an leathanach seo

1. A Mhuire Mháthair Íosa, go raibh tú ag mo cheann. Eoin Baiste i n-a asbol go raibh tú ag mo mhuin. A Teachtaire Dílis na h-Ola Naomhtha go raibh tú againn i n-am le Brannda Íosa ar chur ar m'anam dílis a cheannuigh Críóst ar an gcrann.

* * * * * * *

Paidir Chialla a rinne Críosta geinimh Íosa ar shlighe a bhacall, i mball a gaisil, idir sinn agus aon neach a dhéanfas dochar dúinn. O a Mhic an gcluin tú an gleo atá chugainn go mór sa ngleann? O a mháthair ná glac eagla, sabáilfidh an t-Athair sinn, Fios a bhí, Mac an Athar Neamhdha. Go mba dún daingean an dún a bhfuil muid ann, go mba sluagh dall an sluagh atá chugainn. O a Íosa Críost fuair an eochar agus sgaoilfidh tú do chocall tharainn.

* * * * * * *

A Mhaighdean Mhuire agus a Mháthair Dé fuair buadh agus treis i dtosach ar mhná an t-saoghal. Taobh do leinbh a d'fhualaing gach pian dá mhéád go dtógfaidh tú suas as na pianta (nó triobloid) seo mé.
    Úna Ní Droighneáin