Scoil: Ceathramhadh Garbh (uimhir rolla ?)

An Cheathrú Gharbh, Co. na Gaillimhe

Luighim ar mo láimh dheis. Codluighim ar mo láímh chlé,
    Aingeal ó'n Spiorad Naomh cumhdach m'anma ar uair mo bháís
    An codladh atá ort a mháthair Ó
    Ní h-eadh, a mhic, ach cuisle mo mhian
    De bhrigh do chuisle mo mhahair go bhfuil tú do stiúradh, go bhfuil tú do d' cheangal go na postaí clocha, go dtáínig an mareach caol-dubh go chuir sé an claidheamh tré do chroidhe, gur leig sé do chuid Fola Fíor-uasal síos leat. Ó is Fíor sin a mháthair.
    Níl aon duine a déarfadh do phaidir trí h-uaire go bhfuil ag dul go bás-codalta na h-oidhche gur bhaoghal dó damhnú siorraidhe na pianta Ifrinn go bráth.

* * * * *

A Mhaighdean Mhuire agus a mháthair Dé, an t-soillse glégeal atá gan smál, an Coineal Luaithrean atá i bhFlaitheas Dé go raibh tú againn féin ar uair ár mbáis.
    Amen.

* * * * *

Íosa Críost, agus Athair an t-Sluagh, leig braon de do thrásta orrainn anuas, a bhogas ár gcroidhe ata i n-a gcarraig le cruadhas agus dhibrigheas na smaoine malluighthe uainn.
    Úna Ní Droighneáin