Scoil: Tobar Ruadh

An Tobar Rua, Co. na Gaillimhe
Séamus Ó Cinnéide

i lá.
    Chuaidh Óirín go dtí teach an tSean bhean leis an snáthaid a fhághail uaithi. Acht nuair a tháinig sí go dtí an teach ni raibh an tSean bhean istigh. Chuaidh Óirín go dtí an fhuinneog agus fuair sí an snáthad agus do rith sí abhaile. Do chuir sí an t-snáthad tríd an gúna agus do thosuigh sí ghá fúaghál go raibh an gúna déanta. Annsin do thosuigh an snáthad ghá fúaghál an ghúna le na chéile agus ní raibh Óirín inonn stop a cur leis.
    Chuaidh sí go dtí teach an t-Sean mná annsin agus bhí sídheóga inaice leis an dteach agus dubhairt siad go raibh an tSean bhean ag teach an ríogh agus d'innis sí an sgéal don ríogh. Chuir an rí faitchíos uirri. Chuaidh an t-Sean-bhean liath abhaile léithe annsin agus do chuir sí stop lais an snáthaid draoidheachta.
    Máire Ní Mhuineacháin
    Cluain Barr, Co. na Gaillimhe