Scoil: Cill Tulaigh (uimhir rolla 15166)

Cill Tulach, Co. na Gaillimhe
Seán Ó Seasnáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    féin glac sé misneach, mar bhí an marcac sidhe cómh láighde le aoinne a cashadh air ariam agus d'innis sé a sgéal dó o tus deire. "Bhí mise cionntach le duine do marbú agus ní leigfear isteac go neamh mé gan pionós a déaman ar an dthalam ar dtús agus ní raibh cead agamh labairt le duine beo gur labair duine éicint liom ar tús" arsan taibse leis, agus dubairt sé gurbé féin an céad duine labair ariamh leis, agus go raibh cead aige anois dul go dtí an "Flaitis", ar an bpoinnte sin d'imthigh sé as amharc a comarsain. Cuaidh an comarsan abhaile, agus as sin amach níor bhfacha aoinne marcach sidhe i mBaile Breatáin.
    Áine Ní Choileáin
    Seán Ó Coileáin