Scoil: Garán (uimhir rolla 11721)

An Garrán, Co. na Gaillimhe
Múinteoirí:
Seán Breathnach Domhnall Ua Ríoghbhardáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ag dul ó'n Gharán go dtí Droichead an Chláirín agus bothar Bhaile na Manach a tugtar air. Tá bóthar freisin ag dul ó'n nGarán go dtí Baile na Cloiche agus bóthar Bhaile na Cloiche a tugtar air. Tá bóthar eile i mBaile na Cloiche agus tugtar boithrín na gCairteach air. Tá bóithrín i nGarán agus tugtar bóithrín buidhe air. Tá casán ag dul ó Dhá Pholl Lín go dtí Baile na Cúirte agus tugtar Leath Árdán air mar tá leath dhe árd agus tá an leath eile íseal. Tá bóithrín eile i nGarán agus tugtar Bóithrín Garán air. Tá bóithrín eile i dTamain agus tugtar bóithrín Coinigéir air mar tá coinigéar i n-aice leis. Tá bóthar eile freisin agus tugtar Bóthar Ua Cheallaigh air.
  2. Long ago four roads were made from Tara. One of these roads passes through this district. It is called the old road. This road is still in use and it is repaired a few times every year. There is also a road in Gurrane and it is called "bóirín burde". There is a road near Prospect and it is leading to the sea. It is
        1. infreastruchtúr poiblí