Scoil: Naomh Nioclás, An Cladach (Buachaillí) (uimhir rolla 4501)

Páirceanna an Bhaile, Co. na Gaillimhe
P.S. Ó Neachtain

Ar an leathanach seo

1. Aon lá amháin bhí an trean ag dul ó Clochán go dtí Gaillimh. Bhí bean uasal ar an dteán agus tháinic fear as an dtuaith isteach ins an dtrean. Thosuigh an fear ag caitheamh tobac agus ní ceart ó bheith ag caitheamh tobac.
    Bhí mada beag ag an mnaoi uasal seo. Cúpl anóiméad in a dhiaidh sin rug an bean ar an bpíopa agus chaith sí amach as an bhfuinneóg é.
    Rug an fear ar an mada beag agus chaith sé é tríd an bhfuinneóg freisin. Tháinic an trean go dtí staisiún na Gaillimhe. Bhí na daoine amuigh ar an árdán agus thosuigh siad ag gáire mar chonnaic siad an mada agus an píopa ina bhéal aige.
    Pádhraic Ó Doichartaigh.
    Fuair mé an sgéal seo Ó: