Scoil: Mágh Rua (Murroe)

Maigh Rua, Co. Dhún na nGall
P. S. Ó Dochartaigh

1. Sgéal
    Bhí fear agus bean ann uair amháin agus bhí bó amháin aca. Bhí siad ag troid fán bhó agus dubhairt siad go mbeadh an bhó ag duine aca indiú agus ag an duine eile imbarach, An fá[?] a bheadh an bhó ag an bean bhéadh móran bainne aice agus an fá[?] a bhéadh an bhó ag an fhear bhéadh go leor bainne aige cur an fear ceist ar an bhean cá tuige a rabh an oiread sin bainne aice dubhairt an bhean achan áit dá mbéadh fhéir go gcuiridh sí an bhó go dtí an fhéir. Lá amháin chonnaic an fhear féir glas ar barr an toighe Fuair sé greim ar ruball an bhó le í a chur suas agus ga bí go rabh ruball an bhó laidir bhéadh an sgéal níos fuda.
    AT2250: Unfinished Tales
    Cáit Ní Ghallchobhair