Scoil: Log Buidhe (uimhir rolla 15539)

An Log Buí, Co. Mhaigh Eo
Seán de Crúis

1. Cúram na gCos
    Bhí mé féin agus mo sean athair in ár suidhe cois teineadh aréir bhí mo bróga leaghtha ar an mbach agus thoshuig se ag cainnt faoí bróga na daoine.
    Dinnis sé dom nár caith na sean daoine bróga go raibh síad fásta súas acht ní mar sin atá síad fá látháir. Tá peíre bróg ag na páiste anois núair thagas síad amach on gcliabhán.
    Fadó núair fuair na mná péire bróg an dtús níor chaith síad iad act ag dul go baile mór nó ag dul ar margadh.
    Diomtuigh síad a mbróga leobhtha faoí na nasgail agus nuáir tháinig síad I ngar don baile mór cuir síad orra iadh agus dimthigh leobhtha ara mbealach. I rith an geimhreadh agus an samhraidh ní raibh broga orna agus bhí a gcosa fúair agus ag cur fola leis an gaoth fúair cruaidhe a bí ann.
    Mártin Machuidhir
    An Móta, Co. Mhaigh Eo