School: Caurane (C.) (roll number 13176)

An Cárán Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
Bean Uí Fhaoláin

1. (continued from previous page)
    Dubhairt sí go raibh sí indon an crann a leagadh i slighe níos easgaidhe ná sin. Bhí cuid do na daoine ag gáiridhe fúithi acht dubhairt fear amháin an tuagh a tabhairt di mar b'féidir go raibh a fhios aici an caoi leis an crann a leagadh.
    Thóg sí an tuagh agus rinne sí poll mór san gcrann agus dubhairt sí leo a méara a cur isteach san bpoll. Rinneadar amhlaidh agus tharraing sí amach an tuagh. Dúnadh an poll go tapaidh acht bhí ní méara go léir istigh san bpoll.
    Annsin d'innis sí dóib an t-ainm a bhí uirthi agus dubhairt sí leo go mbainfeadh sí sásamh asta annsin agus go mhárbhóchadh sí gach duine dóibh.
    D'iarradar uirthi gan iad a mharbhú
    Peggi Ní Conghaile