School: Caurane (C.) (roll number 13176)

An Cárán Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
Bean Uí Fhaoláin

é.
    Lá ar na bhárach chuir sé fios ar sagart teacht chuige. "Má chreideann tú i nDia, agus trosgadh a déanamh, éadaigh garbh a caitheadh - éadach déanta as fionnac gabhar agus gan an doras a dúnadh ar na bochtáin leigheasfear tú," ar seisean.
    Rinne an fear amhlaidh agus baistea[dh] é indiaidh sin. Nuair a tháinig sé amach as an uisge bhí a corp leigheasta agus ní raibh rian an galair air. Bhí sé slán sábháilte annsin. Bhí iongnadh ar na daoin[e] nuair chonnaiceadar é slán arís agus adubhradar gurbh an t-Aon Dia a shlánuigh é. Ghlac go leor daoine leis an bhfíor-creideamh ann mar chonnaiceadar go raibh Dia ind[on] gach rud a dhéanamh agus gurab É Dia an fear is feárr. Tárla an rud seo sul ar tháinig Páraic Naom[tha.]
    Páraic de Róiste
    Trian Uí Bhrógáin, Co. Mhaigh Eo