School: Gleannóg, Malla (roll number 9448)

Glannoge, Co. Cork
Mrs K. Barrow

1. 'San pharóiste seo, nuair a gheobadh duine bás s'an t sean-aimsir, bé nós na ndaoine caoineadh a dhéanamh air, á mholadh. Bhíodh mná spesialta ann, agus isé an cuma a thuillidís a mbeatha, ná dul go dtí an tig 'na mbíodh an duine marbh agus caoineadh a dhéinamh ós cómhair an chuirp amac. Annsan do tugtaí síntuís airgid doíbh mar págh.
    Bhí ministear ann agus bhí naonbhar clainne aige. Do thárla gur cailleadh duine aca. Chuireadh fios ar an bean-caointe agus nuair a tháinig sí tugadh dhá phingín dí. Do sheas sí ar agaidh an leinbh amach agus dubhairt sí.
    "Mo chara-sa an ministear thug an dhá phingin dom
    Do bhárr a leinbh a caoineadh