Scoil: Gleannóg, Malla (uimhir rolla 9448)

Glannoge, Co. Cork
Mrs K. Barrow

Ar an leathanach seo

1. Bhí sean a-bhean ann fadó, agus níor shiubhal sí ciscéim le seacht mbliadhan roimis sin. Cuireadh buachaill leí go raibh cion a croidhe aice air, mar bhí féin a thóg é. Bhí buachaill san chómharsaineacht agus ní chuireadh aonnidhe eagla air, Peadair abh ainim do. An oidhche taréis an bhuachaill do chur, d'íarr an t-seana-bhean ar Pheadair í bhreith go dtí an roilg. "Deunfhad agus fháilthe" arsa Peadair, ag bualadh na seana-mhná ar a dhrom, agus seo fé dhein na roilge íad.
    Ba gnáthach an uair sin máilín cnó a chur san uaig leis na daoinibh marbhughadh mar lón i gcóir an t-saoghal eile. Bhí beirt bitheamhnach na gcomhnuidhe i n-aice na roilge, agus bhíodar ceapuuighthe cun dul go dtí feirmeóir an oidhche sin agus caoire a ghoid uaidh. Siúd an t-seana- bhitheamhnac ar a dtuainba inar cuireadh an bhuachaill seo. Bhí sé ag féachaint le
    AT1791: The Sexton Carries the Parson
    Mrs K. Barrow