School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    because I am minding mine" ansan d'imthig fear an tíghe agus d'fág sé an fear saidhbhir ag siubhal san úrláir ag cainnt agus ag amhrán do féin, ansan do cuaidh fear a tíghe a codhladh agus nuair a dhúisig sé air maidin do bhí an fear saidhbhir imighthe as an t-seomra agus do ceap fear an tíghe go raibh sé taréis tuitim amach an fuinneoig agus go raibh sé marbh amuich.
    D'fheach sé amach ansan agus ní raibh sé amuich. Nuair a tháinig fear an tíghe síos an staighre do bhí an fear saidhbhir síos ag guid rudai ansan do thug bean an tíghe an breicfeast do agus d'imthig sé abhaile Nuair a chuaidh sé isteach abhaile d'iarr a bhean do "cad a coimead é ar feadh na h-oidhche agus an mór a fuair sé air na ba" agus dubhairt sé "ceithre púnt an ceann ach gur guid fear bocht éigin uaidh é" agus ní dubhairt an bean pioch agus do tháinig an fear saidhbhir saor as.
    Bríghid Ní Donnabhaín
    An Cheapach Thiar, Co. Cork