School: Gráig na Gréine (roll number 12819)

Graignagreana, Co. Kerry
Anna Ní Shiocfhradha

1. Aon lá amháin do thóg mé mo dheirbhsuir óg tímceall na feirm agus d'innis mé dí ainm na páirc. An céad pháirc. Páirc bhán se an fáth go dtugtar páirc bhán uin ná a lán nóinin ag fás innti. Plás fada:- Mar is píosa glaa e agus ta sé anapfhada. Finne mhéoin mar bhí cúnlac bán ag fás ann goramach Mar bhí an áit glas. Páirc garbh. Mar bhí sé crúaidh agus bhí féir garbh ag fás innti. Páirc na Faille mar tá faill mór ann. Mullach mar tá sé árd. Dona Gcois mar bhí cómnuidhe ar madra rúadh ann. Oiléan mór nuair bhí oiléan an n agus bhí uisge tímcheall air. Cnoc a mhadra mar bhí na dáoine ag fíadhac madra rúadh le madra agus beireadair air. Cnocán mo
    Derrylea, Co. Kerry
    Séan Ó Dhomhnaidhe