School: Leithead

Lehid, Co. Kerry
Diarmuid Ó Súilleabháin

1. (continued from previous page)
    Chuaidh Seán isteach agus dúbhairt sé leó gurbh dochtúir é agus go leigheasfadh sé an cailín. Chuir sé na daoine go léir amach as an seómra agus chuir sé an glas ar an doras. Do chuir sé an cailín olc gan mhaith isteach sa teimne agus dóigheadh í.
    Is amhlaidh a bhí sí san in unad a cailín bréag a bhí scurbhath leis na púcaí. Annsan thanáig an cailín ceart isteach sa seómra. Dúbhairt Seán leis na daoine sa tig gur leigheas sé an cailín. Bhí áras mór air an Rí agus d'fíafhruid sé de Seán aon pádh a bheith uaidh. Dúbairt Seán go gcaithfadh sé an cailín do phósadh agus thug an Rí cead do.
    Thánaig sé abhaile núair a bhí sé pósta agus ní raibh sé dealiadh ó shoin i leith.
    Máighréad Ní Chathasaidhe