School: Curry (C.) (roll number 12067)

Curry, Co. Sligo
Bean Uí Chaomháin

1. (continued from previous page)
    them to their father. He gave them great riches and married the one who had freed him from the magic power.
  2. Bhí Seán ag cainnt le caiptín luinge lá agus d'iafruigh sé de Sheán ar bhfaca sé aon rud iongantach ariamh agus d'freagar Seán nach bhfaca sé. Dubhairt an caiptín go bhfaca sé féin rud iongantach agus seo é. Lá dá raibh sé ar an bhfairrge tháinic giorria agus léim sé suas ar an luing. Tháinic fearaibh agus capaillí in a dhiaidh agus d'iafruigh duine aca de'n chaiptín ar bhfaca sé giorria ach dubairt an caiptín nach bhfaca sé. D'imthigh na fearaibh annsin ach tháinigeadar arís agus dubhardar go raibh an giorria ar bhord na luinge agus é a chur amach go tapaidh. B'éigin do'n caiptín an giorria a chur amach. Léim an giorria ins an bhfairrge agus as go bráth leis agud na capaillí agus na fearaibh in a dhiaidh
    Áine Ní Gallchobhair
    Jim Handsbury