School: Curry (C.) (roll number 12067)

Curry, Co. Sligo
Bean Uí Chaomháin

1. Bhí fear bocht ann uair amháin agus bhí cúig punt aige, agus ní raibh fhios aige cé dó a dtiubhradh sé an cúig punt le cur i draisge dhó. Bhí sé, lá, ag siubhal an bhóthair agus cé casadh leis, acht an Tighearna Dia.
    "Ce h.é tusa"? ars an fear bocht.
    "Tusa an fear a driubhra mé mo chúig punta as le coimead dom."
    "Coinneóchaidh misa duit é" ars an Tighearna.
    Thug an fear an cúig punt dí agus sgaradar le chéile.
    Ins an teach a ndeachaidh an fear bocht ar lóistín ann. Ins an oidhche, nuair tháinig am suipéir, d'fiafruigh fear an tighe dá mhnaoi a raibh sí ag réidteach greim suipéir.
    "Níl againn acht béile" ar sise leis agus má itheamuid anocht é ní bhéidh greim againn le h-aghaidh an lae amáirigh."
    "Réidhtigh an suipéar agus itheamuid anocht" ars an bhfear "agus bhéarfaidh Dia ár sáith dúinn ar maidin.
    An dara oidhche bí sé ar lóistín i dteach eile agus bhí an cainnt céadhna aca. Chuimhnigh an fear bocht in a chroidhe go raibh fiacha
    Máire S. Níc Dhuarcáin