School: Curry (C.) (roll number 12067)

Curry, Co. Sligo
Bean Uí Chaomháin

1. (continued from previous page)
    an sean-fhear, agus bhí cúram sé faoi cúram an t-sagart. Bhí an mac ag dul i gcoinne an t-sagairt dhó, ach dubhairt an sagart seo nach raibh aon chall dhó leis - go mbadh sagart é héin.
    Thug sé faoistín agus cumaoineach dhó, chuir sé an ola air, agus bhásuigh sé. Ní raibh sé ach básuighthe nuair a bhuail tinneas an t-sean-bhean, agus rinne sé an cleas céadna agus fuair sí bás. Agus ní raibh siad-san ach básuighthe nuair a bhuail tinneas an mac agus thug sé faoistín agus cumaoineach dhó agus shéaluigh sé.
    “Ta duine agaibh ’am,” arsa an sagart leis fhéin. D’fhill sé ar ais arís, agus nuair tháinic sé chuig an theach ósta bhí an bhean ag fágháil bháis. Thug sé faoistín agus cumaoineach di agus fuair sí bás. Bhuail tinneas é fhéin anois agus fuair sé bás.
    Bhí an gaduidhe caorach agus bean an leanna roimhe ’n-a dhiaidh sin.
    AT0756B: The Devil's Contract