School: Tír na Cille (roll number 11884)

Tír na Cille Thuaidh, Co. Galway
Teachers:
Seán Maguidhir Maighréad, Bean de Buitléir

1. (continued from previous page)
    acht an madadh badh deise agus badh gleoite a chonnaic duine ariamh teacht aníos doras an t-seomra agus ag dul isteach faoi an leaba, amach arís, síos an doras agus toirt éigin ar a dhruim. Leabhair sé le na mnaoi agus dinnis sé di céard a thárla acht nuair a dhúisigh sé fuair sé a pháiste fuar marbh
    Deirigheadar agus dhúisigh siad muinntir an bhaile. Chuireadar an malrach ós cionn cláir sa gclíabhan agus nuair a theann sé amach sa lá chuimhnigh fear an tighe nár thug sé a bhreacfeasta don coin a bhí ceangailte sa gcró. Chuaidh sé amach acht ceárd a dfeicfhidh sé istigh sa gcúinne agus crúba an choin thart air acht a pháiste féin. Thóg sé ina bhaclann é agus theann sé le na chroidhe é agus thug sé isteach é acht nuair a dfhéac sé sa cliabhán, ní raibh corp an pháiste ann.
    Sé a theas a dfhág an mada beag deas a tháinig isteach acht chinn air an uair seo an páiste a thabhairt leis. Bhí an cú roimhe agus bhain sé an páisde de. Táim cinnte go bhfuair an cú aire mhaith ó O Néill uaidh sin amach ní ra nár iongnadh.
    An Críoch
    Seámus De Buitléir