School: Tír na Cille (roll number 11884)

Tír na Cille Thuaidh, Co. Galway
Teachers:
Seán Maguidhir Maighréad, Bean de Buitléir

1. (continued from previous page)
    a bhfaca sé tada ar an mbóthar agus dubhairt sé go bhfaca sé sparán airgid ann agus go dtug sé abhaile leis é. "Siubhal leat liom anois go dtasbainfhidh tú an teach dom" ars an duine uasal. Bhí spóirt mór air ag dul leis mar ní raibh sé aríamh i gcárr chomh deas leis. Thiomáineadar leo go dtáiniceadar go dtí an teach agus nuair a tháinig an fear isteach d'iarr sé ar a mnaoi an sparán a thabhairt dhó a fuair sé ar an mbóthar. "Cé'n uair" adeir sí. "An lá sul dá ndeacha mé go dtí an sgoil" ars an fear. "Loma luan ort" ars an duine uasal agus bhuail sé dorn ar an bhfear. "Cá bhfíos dom-sa nach bhfuil sé trí sgór bliadhain ó chuaidh tusa go dtí an sgoil," agus amach an doras leis. Nár mhaith an plean a bhí ag an mnaoí nuair a chuir sí a fear go dtí an sgoil.