School: Leitir Mór

Leitir Móir, Co. Galway
Tomás Mac Confhaola

1. Sgéal Beag fá Thaidhbhse.
    Bhí mo mháthair aon oidhche amháin ar thórramh in Eanach Mheadhoin agus bhí sé deireannach san oidhche. Bhí a drifiúr in éinfheacht léi. Bhí roinnt mhaith daoine san teach ag an am, agus ba gheárr ghur chualadar an caoine amuigh ar an bhfairrge. Chuaidh cuid de na daoine amach ar an t-sráid agus ní fhacadar tada ach chualadar go leór ag caoine. Bhfhacthas dhóibh agus tháinigeadar isteach agus tháinig an-fhaitchíos ortha - nidh nach iongnadh.
    Nuair a bhí mo mháthair agus a drifiúr ag dul abhaile an oidhche sin bhíodar ar crathadh leis an bfhaitchíos ag ceapadh go naireóchaidís an caoine arís.