Scoil: Cill Ainbhthin (uimhir rolla 14591)

Killannin, Co. Galway
Aoife Bean Mhic Dhonnchadha

má’s fearr atá sibh anocht, Go mba seacht fearr a bhéas sibh blian ó’_-nocht-.
    Fághann siad cúpla pinghin annsin agus imthigheann siad abhaile. An oidhche sin freisin déantar cros ádhmaid i ngach teach agus cuirtear suas ins na rataí é. Ins na sean-tíghthe bíonn suas le leat chéad crois ionnta in onóir do Naomh Bríghid.
    Lá’ le Mhichil:
    Tuiteann Lá’ le Michil ar an 29 adh Meadon Fóghmhair. Tá tobar beannuighthe in aice le Uachtar Árd agus teigheann go leor daoine ag cuairt chuige an lá sin. Siubhlann siad thimcheall ar an tobar 12 uair agus nuir a bhíos siad ag dul abhaile tugann siad leo rud eicint ó’n tobar, mar cloch, no féar, nó caonach. De gnáth marbhuightear gé nó caoire nó rud eichínt eile le h-aghaidh an lae sin.
    Nuala Bhreathnach
    Gortnagroagh, Co. Galway