Scoil: Árd Mhór

An Aird Mhóir, Co. Galway
Pádhraic Ó Gleasáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    paidir éile. Annsin Cuireann siad cloch bheag gorm atá ag an tobar seacht nuaire thart timcheall ortha fheín agus corsuigheann siad iad fheín. Airigeann Siad aríst cuireann siad ortha a gcuid bróga agus fagann siad paidrín no cróis bheannuighthe no rud éigein ag an tobar. Níl aon duine da dtugann turás ag an tobar sin nach bhfagann rud eigeín beannuighthe ann. Is Dia Ceadaín a thugann siad turas air. Deanann siad go leor tuiris ar an tobar sin. Is iomdha duine nach mbíonn an dhan siubhal isteach ag tobar an Iafrianán agus a bhíonns leaghásta ag dhul amach dhóib. Is le bád a theigheánns siad isteach ag an tobar. Togann siad suas le leath-uair ag dul isteach agus togánn siad suas le leath-uair eile ag tabhairt an turás agus ag teacht amach.
    Cáit Breathnach