School: Tobar Ruadh

Toberroe, Co. Galway
Séamus Ó Cinnéide

an "Magh Glas".
    Tá páirc eile agus tugtar "Lios an Daill" mar bhí fear dall in a chómhnuidhe ann fadó. Tá páirc eile agus tugtar "Clais an Aifrinn" mar bhí clais mór ghainimh i súid in a mbíodh na Sagart ag léigheadh an Aifrinn i n-aimsir na bpian-dlighthe. Tá páirc eile agus tugtar "Gleann na gCaorach". Sin gleann breágh féarmhar atá idir dhá chnoc. Bíonn go leór caorach ag féarach ann. Tá páirc eile agus tugtar "Coill na gCoiníní". Sin coill beag agus go leór coiníní ann. Tá páirc eile agus tugtar "Doirín Daimh Dearg". Doirín sin coill beag. Daimh Dearg, sin beithidheach a riabh dath dearg air.
    Cloonbar, Co. Galway
    Cristín Ní Fhinneachta