Scoil: Tobar Ruadh

Toberroe, Co. Galway
Séamus Ó Cinnéide

Ar an leathanach seo

1. chill i gCill-tSeanna timcheall le míle ó mo theach agus tá seanchrann ag fás inaice leithi. Deirtear go bhfuil pota óir faoi an gcrann sin.
    Níl fios ceart ag aon duine cé chuir ann é acht tá sé ráidhte gur chuir sean-abb ann é nuair a bhí na saighdiúirí ag goid na rudaí as na teampaill.
    Chuir sé ann é ar eagla go bfuighfeadh na saighdiúirí é. Fuair sé bás tamaill beag in-dhiadh sin agus níor thóg aon dhuine as an áit é.
    Bíonn solus le fhéiceál inaice an tseainchrainn anois is arís i láe na h-oidhche agus bíonn sí mar teine bheag.
    Chuaidh fear chun an chrainn a ghearradh aon
    Tomás Ó Concannán