School: Boltifree (roll number 9764)

Buailte Fraoigh, Co. Donegal
Máire E. Nic a Teachlain; Áine E. Ní Ghallchobhair

1. (continued from previous page)
    Ghread leo. "Má rachfinn tusa" arsa buachaill acú ar a mbealach 'na roilige. "Agus an uaigh a fhosgladh. Rachaidh mise go a leithidí seo pháirc agus bheirfaidh mé liom caora". "Dhéanfaidh mise sin cinnte". Sgair an bheirt ó chéile anois, chuaidh duine aca 'na roilige agus an duine eile fá choinne na caorach. Bhí teach ministire fá ghiota de'n roilig a's bhí buachaill an mhinistire ag teacht abhaile ó'n áirneal. Chuala sé na cnóanna dá mbriseadh istigh 'san roilig agus rith sé an méid a bhí in a chorp 'na bhaile. D'innis sé an sgéal. Bhí sean bhean ins an baile nár shiubhal aon choiscéimh leis na bhliantaibh. "Tug mise síos na roilige", arsa sise leis "agus tóg suas ar an bhalla mé go bhfeicidh mé é". Rinne sé sin agus nuair a bhí sé dá tógail suas ar an bhalla, sgairt an buachaill a bhí astoigh amach agus arsa seisean "An bhfuil sí reamhar"."Reamhar nó caol í" arsa buachaill an mhinistire."Sin chugat anois í". D'imthigh buachaill an mhinistire agus d'imthigh le n'anam 'na bhaile. Nuair a bhain sé an bhaile amach caidé d'bharamhail nach raibh an chailleach ' san bhaile roimhe.
    AT1791: The Sexton Carries the Parson
    Áine Nic Cailín