School: Boltifree (roll number 9764)

Buailte Fraoigh, Co. Donegal
Máire E. Nic a Teachlain; Áine E. Ní Ghallchobhair

1. Scéal

Chuaidh Pete agus Pat anonn go h-Albain ags fuair siad lóistín ...

Sgéal
    Chuaidh Pete agus Pat anonn go h-Albain agus fuair siad lóistín i dteach a bhí trí stóir ar áirde. Chuaidh siad ‘un an tSeomraigh le dhul a luighe. Caidé a bhí sa tSeomra ach clog agus ní fhaca Pete no Pat clog ariamh. Bhain siad dóbhta a gcuid eudaighe agus chuaidh a luighe. Níor mhothuigh siad an tig tog a bhí ag an chlog i gceart go dteachaidh an mhéid a bhí sa’n teach fá (comh) shuaimhneas. “Caidé suid” arsa Pete “abé atá ann” arsa Pat “níl dadaigh amach” d’éirigh an bheirt na suidhe sa leabaidh agus d’amharc thart. D’aithin siad annsin go bé an clog a bhí dá dheánamh ach níor aithin siad-san caidé bhí ann. “Dar a leabhra” arsa Pete “Má théigheam-sa amach agat “cuirfidh mé múineadh ort”
    Máire Ní Éichthighirn
    An Ailt Leathan, Co. Donegal