School: Boltifree (roll number 9764)

Buailte Fraoigh, Co. Donegal
Máire E. Nic a Teachlain; Áine E. Ní Ghallchobhair

1. Scéal (continued)

Chuaidh Éireannach anonn go h-Albain am amháin ag saothrú a chodach.

(continued from previous page)
    tú aige é le trí bliadhna agus tóg an challán. Rachfaidh mise isteach agus deirfidh mé gur fhág tusa an t-airgead aige (ad) le trí bliadhna”. “Maith go leor” arsa an t-Éireannach “rachfaidh mé”. Ar shiubhal leis agus char stad sé go rabh sé ag an t-siopa. Chuaidh sé isteach, agus arsa seisean le fear an t-siopa. “Tá an t-airgead a d’fhág mé agat le trí bliadhna a dhit orm”, arsa seisean. “Char fhág tú airgead ar bith agamsa” arsa fear an t-siopa “bhal d’fhág leoga” arsa an t-Éireannach. Le sin thig an Sasanach isteach. “Caidé callán atá agaibh”. “Seo fear agus innseo chaidh sé an rud céadna duit” arsa an t-Éireannach. “Caidé sin” arsa Sasanach “Tá maise nach bhfacaidh tusa mise ag fághail airgead ag an bfhear seo le trí bliadhna”. arsa an t-Éireannach. “Chonnaic [cinn]? níl bréag ar bith annsin” arsa’n Sasanach. “bhal ní thabharfaidh sé seo isteach go dtug mé a’n phighinn dó”, “bhal thug tú dó é”, arsa’n Sasanach.” Bhal ní thug” arsa
    Máire Ní Éichthighirn
    An Ailt Leathan, Co. Donegal