School: Boltifree (roll number 9764)

Buailte Fraoigh, Co. Donegal
Máire E. Nic a Teachlain; Áine E. Ní Ghallchobhair

1. (continued from previous page)
    an eallaigh ar thaoibh an bhealaigh mhóir. Tháinig an sagart thart. D’fhiafruigh sé dó’n ghasúr an rabh sé ábalta é fhéin a choisreachadh Dubhairt an gasúr nach rabh
    “Máigh ó tá sin carr” ars’ sagart. Thaisbean sé annsin an dóigh dóle é fhéin a choisreachadh. Chun go mbéadh sé ábalta cuimhniú air dubhairt sé a chur i gcas gur an bhó bhuidhe an t-athair, an bhó bhán an mac agus an bhó dhubh an spiorad naomh. “Imthigh leat anois” ars’ an sagart agus muna mbéidh fhios agat sin” i mbárach muirbhfidh mé thú.
    An tráthnóna sin nuair a bhí na ba ag dul abhaile throid an bhó dhubh leis an bhó bhán. Chuidigh an bhó (bhó) bhuidhe leis an bhó bhán agus chaith siad na h-adharca dó’n bhó dhubh.
    Lá ar na bhárach tháinig an sagart thart, d’fhiafruigh sé dó’n ghasúr an rabh sé ábalta é fhéin a choisreachadh indiú.
    “Ó” ars’ an gasúr “bhí an-ghreann annseo indé, throid an mac agus an
    AT1833D: The Names of the Persons of the Holy Trinity