School: An Sraith Mhór (roll number 15208)

An Srath Mór, Co. Donegal
Brighid Ní Ghaodhchain

1. Scéal (continued)

Gasúr abhí ag dul na scoile agus fuair sé pionna in a luighe ar an bhealach mhór agus thug sé leis in a láimh é.

(continued from previous page)
    garda eile lá-na-bharach agus d'fiafruigh sé fhéin gárda eile agus thosuigh an gasúr ag innse. D'innis an gasúr do gur mharbh siad é agus gur chur siad é 'san gharaidhe. D'fiafruigh an gárda dó'n ghasúr an rabh spáid aige, dubhairt seisean go rabh. Thug siad leobhtha an spáid dul a fhosgladh an uaigh. Nuair abhí siad ag polladh síos d'fiafruigh an gasúr dó'n garda a rabh dhá adheirc ar an gárda 's aigesan. Dubhairt an gárda go rabh. D'fiafruigh sé do an rabh ruball air agus dubhairt an gárda go rabh. D'fiafruigh se do an rabh ceithre cosa air. Dubhairt an gárda go rabh. Caith an gasúr amach an gabhar agus dubhairt sé leis an gárda, "sin chugat anois agus tabhair leat é." Dubhairt an gárda leis an ghasúr arbh é sin an gárda a mharb sibhse. Dubhairt an gasúr gurab é agus go gcaithfidh sé gurab an diabhal abhí ann. Bhí sé 'na ghárda nuair a mharbh muidinne é agus tá sé in a bhoc ghabhair aois.
    AT1600: The Fool as Murderer
    AT1696: “What Should I have Said (Done)?”