School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

1. (continued from previous page)
    annsin chuaidh sluaigh mór daoine tharsta agus páiste leobhtha. Dubhairt an sagart léithe a bheith ar shiubhal annsin ná nach rabh a dhath le teacht uirthi ní ba mhó.
    Annsin d'imthigh sí léithe ag tarraingt ar an aonach. Nuair a bhí sí fá giota d'én aonach casadh bean innti agus bhí sí ina suidhe ag déanamh a sgíste agus bhí mála léithe.Bhí an mala caithte ar an chlaidhe ag a taobh. Bhí sí ag iarraidh a thógál acht ní rabh sí ábalta.
    Chuir an mhnaoi ceist uirthi, cé chuir an mála trom sin uirthi agus dubhairt sí gur chroch aoide a thug sí dó a leas clann agus gur sin rud a chuir Dia uirthi, agus nach mbainfeadh sé duithe é go bhfiafruigheadh duine éigin
    Anna Nic Aodhachain
    Caitlín Nic Aodhachain