Scoil: An Mhálainn Bheag (uimhir rolla 14119)

Málainn Bhig, Co. Donegal
Múinteoirí:
Máire Ní Bheirn Seosamh Ó Baoighill

Ar an leathanach seo

1. Bhí sean-duine ‘na chomhnuidhe ar an “Bhaile Ard” I nGleanncholuimcille ar bh’ainm dó Paidí Pháidín. Bhí Paidí an déagh-chainnteach. Cupla seachtmhain sul a bhfuair sé bás ghlac se claoidhteacht, agus tugadh an Saghart Maolmhuidhe chuige leis an Ola a chuir air. D’éist an Saghart a fhaoistin agus thug na Ciomaoineach dó. Chuir sé an Ola air annsin. Nuair a bhí sin deánta dubhairt an Saghart moran paidreach beag, agus léig sé tamall as a leabhar os cionn an fir a bhí ag dul fhágháil bháis.
    Nuair a bhí an Saghart tríochnuighthe leis an phaidreachas agus é ag imtheacht labhair Paidi “bhal a Shagairt” arsa seisean “Creidim go bhféadam an aith-ghiorra a ghearradh anois”.
    An tAthair Pádraic Maolmuidhe
    Gleann Cholm Cille, Co. Donegal