School: Meenacahan (roll number 6063)

Meenacahan, Co. Donegal
Brigid, Bean Uí Eachthighearn

1. Pronnaim m’anam ort a Dhia agus ní dá iarraid ort araist atáim ach leagaim mo fhiadhnaise ar an Mhaighdhean Mhuire go bhfuil m’anam bocht ar a dheis lámh. Ceithre h-Aingle de mo ghardian ceithre coirneal ar mo leabhaidh agus má fhaghaim bas faoi maidín fláitheas Dé go rabh mo leabaidh.
  2. Paidir

Ofralaim duit a Thighearna mo chorp agus m'anam mo chroidhe m'intinn...

Ofralaim duit a thighearna mo corp agus m’ anam mo chroidhe m’ intinn agus mo toil, mo smaoithe mo bhriathara agus mo ghríomharta air feadh an lae seo cun de ghlóire agus d’onóra.
    Conall Ó Domhnaill
    Tamur, Co. Donegal
  3. Paidir

Creidhim a Dia go bhfuil tú ann seo a láthair go bhfuil tú ag feucaint orm go bhfuil tú ag cisteacht liom agus go bfuil fhíos agat ar m’uile smuaithe. Ádhraim gur tú mo crughuightheoir agus mo árd Tighearna, is leigim mé fhéin go h-iomlán faoi do smacht.