School: Meenacahan (roll number 6063)

Meenacahan, Co. Donegal

Bhí triúr Éireannach ann aon uair amhain, bhí siad tughtha dho'n ól.

beigin damh mur gcuid a chuir ar leath -thaoibh go bhfagann mo chuid fhéin.
  2. Scéal

Bhí Éireannach, Albanach agus Sasanach ann aon uair amhain agus bhí siad le crochadh.

Bhí Éireannach , Albanach agus Sasanach ann aon uair amain agus bhí siad le crochadh . Tugadh céad daobhtha an crann ar maith leis a bheith crochta uirtí a thaoghadh . Thaogh acán fear a chrann fhéin . Ach dubairt an tEireannach gur mhian leis a bheith crochta ar an crann dreasogaí. Annsin dubhairt guisteas nach rabh ann crann sin laidir go leor. Bhal fanaidh mise go rabh sé laidir go leor arsan tÉireannach.
  3. Scéal

Bhí sagart ann aon uair amhain agus bhí an hata a bhí aige ag éirighe sean agus dar leis go gceannaigidh sé ceann úr.

Bhí sagart ann aon uair amhain agus bhí an hata a bhí aige ag éirighe sean agus dar leis go gceannuigidh sé ceann úr. Chuaidh sé isteach i siopa agus d'iarr ar an bhuachall hata mhaith a thabhairt dó . Teisbeán in gasúr hata maith do ach dubhaird sí go rabh sé daor agus d'innis an luath dó "A Dhia" arsan sagart "cá sé sin daor. Shíl mise gur peachadh sin agus nar ceart don tSagart rud
    AT1839: The Card‑playing Parson
    Róise Ní Chíonaoith