School: Meenacahan (roll number 6063)

Meenacahan, Co. Donegal
Brigid, Bean Uí Eachthighearn

1. (continued from previous page)
    agus í o barr na sróine go barr a rubaill com geal ban le sneachta na h-aon oidhche. Nuair a tháinig Máire amach leis na piginí líom sé gach ceann acu go dtí an chriobhan. Ó an lá sin amach bhí ath mhaith ar Sheán bhán agus bhí dóigh maith ar na paistí. Acán bhliadhain go cionn trí no ceathar bliadhain thug an bó dhá gamhain dó comh geal leithe fhéin. Ach bhí Séan ag éirighe brodamhail agus socruighe sé an t-sean bó a dhíol, ar an chead aonach a bhí i nDun na nGall. D’éirigh Sean go luath agus theann air. Nuair a bhí a breicfeasta deanta aige, leig sé amach an bhó agus thoisigh a tiomaint ach caith sí a ceithre cosa ins an aer agus ar shiubhal leithe treasna na genoc. Rinne na gamhna ar rud ceadhna agus fagadh an boitheach folamh arais.