School: Ballycastle Boys' (roll number 14290)

Ballycastle, Co. Mayo
Mícheál de Búrca

1. (continued from previous page)
    Thug siad cupán uisge as an dtobar agus thuit an méid a bhí ina shuil amach ins an cuapán. Annsin cuaidh se abhaile agus ní raibh aoine sa mbaile ionann rudaí a fheiceál comh maith leis. Ní ólann aoine uisge as aon tobhar beannuighthe mar gheall air go ndeirtear na n-ólfadh sé uisge go deo arí. Nuair a théigeanns daoine go beannuighthe fágann siad rudaí ina n-diaidh. Croctar os cionn an tobair iad. Nuair a bhíonns crann inaice an tobair crocann siad ar iad. Uair amháin shil na Burcaí é a triomhadh acht thuitheadh an créfó isteach com luath is a chaithfead siad amach é.
    Finián De Búrca
    Lackanhill, Co. Mayo