School: Ceathrú Thaidhg (roll number 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mayo
Teachers:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

1. (continued from previous page)
    ar an ean. Chuaidh an sgeal amach faoi n ean no gur chuala an Ri faoi agus thainic se fein ag feachaint ar an ean . D'Fhiafruigh an ri de na buachailli an ndiolfaidis an t-ean. Ni raibh na buachailli sasta e dhiol ar beagan. Annsin thug an ri faoi deara go raibh nota faoi sgiathan an ein agus bhi se raidhte ann go bhfuigfeadh an t-e a d'iosfadh a chroidhe agus a iogan ciste or faoi'n a chloigeann gach maidin. Thug an ri dha chead punt ar an ean . Annsin thug se abhaile leis e 'un a papluis agus d'orduig se don chocaire an t-ean a marbhu agus a rostadh.
    Rinne an cocaire mar a d'orduigh
    se di. Nuair a bhi an t-ean da rostadh thainic an bheirt buachaill a dhiol an t-ean agus mhothuigh siad bolamh na feola agus thainic siad isteach . Nuair a thiontuigh an cocaire thart ag obair thug an bheirt buachaill an croidhe agus an
    AT0567: The Magic Bird‑Heart
    Maighréad Ní Conghaile