School: Ceathrú Thaidhg (roll number 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mayo
Teachers:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

1. (continued from previous page)
    a chorain í. Dubhairt sé féin nár bheadh agus ní raibh air acht sean-ghiobhlacha agus dubhairt gach duine bhí ? láthair nár bheadh. Annsin tharraing an cailín cupla ribe gruaige aníos ar a póca agus dubhairt sí 'seo é an marc atá agam ort.' Annsin thainic sé an lá ina dhiaidh sin agus é gléasta go maith agus annsin posadh íad agus mhair síad go sona sásta ar feadh i bhfad ina dhiaidh sin.
  2. Bhí fear ann fadó agus sé an t-ainm a bhí air Domhnall Donn Dearg. Phós sé bean agus sé an t-ainm bhí uirthí lasair gorm dearg. Thainic fathach ar an domhan thoir agus ghoid sé í uaidh. Annsin d'imthigh a fear ar a fairnéir. Bhí sé ag imtheacht go dtáinic
    AT0302: The Ogre's (Devil's) Heart in the Egg
    Maghréad Ní Conghaile