School: Ceathrú Thaidhg (roll number 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mayo
Teachers:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

1. (continued from previous page)
    beag a chuirtear an t-aoileach, agus dhá bhrigh sin déantar 'iomaire amháin mór' de gach dhá iomaire bheag. Nuair a fhásann na turnapaí go measardha mór tanaidhthear iad, i. tarraingtear cuid aca sa gcaoi go mbéidh neart áite ag an gcuid eile le fás go maith môr.
    Tá na turnapaí go maith dho bha bainne
  2. I dtoiseach nuair a bhíos na daoine ag dul a chur coirce caithfidh siad an talamh a threabhadh. Nuair a bhíos an treabhadh déanta aca caitheann siad an coirce ar an talamh agus fuirsigheann siad é. Annsin nuair a bhíos an coirce curthaí cocaois toisigheann sé ag teacht aníos.
    Micheál Ó Conghaile