School: Droimslaod (roll number 9898)

Drumsleed, Co. Mayo
Maire, Bean Mhic Suibhne

1. Sean Boithri
    Tá sean bothar ag dul síos go Cilliuin ó Cros bothar Cleagan. Tá siad ag cur deis air anois. Fado bhíodh siad ag fághail trí no ceithre pigne gac lá. Rinneadh an bothar sin i mbliadhain an droc-shaoghail. Rinneadar bothar eile treasna oilean Annac an bhliadhain ceadna.
    Tá sean-bothar eile ag éirigh ó Béal a Mine suas go Caisleán baca suas go Grianán. Tá ceann eile ag dul ó sléibte Sidhean go Sidhean beag.
        1. public infrastructure
    Prionnsias Mac Manamon
    Dooreel, Co. Mayo
    Mícheál Mac Manamon
    71
    Dooreel, Co. Mayo
  2. An Talamh
    Fadó bhíodh léas an talaimh uilig ag fear amháin san baile fearainn. Ón tigearna talaimh a fuair sé é. Thug an fear sin an talamh do muinntir an bhaile faoi léas 99 nó 199 bliadhain. Thug na daoine uilig an chíos don fear sin agus do chuir sé chun bealaigh é.
    Ní raibh aon teorannta aca acht píosai anseo agus annsúd. Ní raibh aca acht tighthe déanta le fóid agus cré agus urlair cre aca ann. Bhíodh na beithidhigh istig aca ins na tighthe.
    Giús ó portach bhíodh mar ádmad aca ar díon an tighe bhí poll ina barr leis an deatach a leigint amac.
    Dooreel, Co. Mayo
    Mícheál Mac Manamon