School: Droimslaod (roll number 9898)

Drumsleed, Co. Mayo
Maire, Bean Mhic Suibhne

1. (continued from previous page)
    an poitín a dhéanamh i gcaoi nac gceapfadh na píleir iad. Lasti teine mhór annsin agus cuirti síos an still agus dhoirti an seagal fliuc isteach ann chun í a bhruith agus cuirti uisge te ann chomh maith. Bhíodh bairrrille eile inaice na teine agus bhíodh steallaire ag dul as an still go dtí an bairrille chun an gal uilig a chur isteach san bairrille. Leigti annsin chun é fuaradh agus bhíodh and poitín déanta annsin.
    Bhíodh siad dá gcuir i bfholach i gcruach coirce, no i buntsop? nó faoi an urlár.
  2. Arán
    Ní mar a chéile arán na sean aimsire agus arán atá ann anois.
    Is de min-coirce is mó a dhéanadh siad é. Le é a dhéanamh chuireadh siad an min-coirce isteach i báisín agus chuireadh siad salann agus sóid ann. Mheascadh siad le chéile iad agus chuireadh siad uisge tríd. Chuireadh siad dhá fód móna ina seasamh roimh an teine agus cuireadh siad an cáca ina seasamh le na thais.
    Dheanadh cuid de na daoine arán as plúr a mheileadh siad féin. Bhíodh dhá chloic mhóra aca agus poll in a lár
    1. products
    Roise Ní Tachair