School: Gort an tSiúrdáin (roll number 14534)

Gortjordan, Co. Mayo
Seán Ó Módhráin

1. (continued from previous page)
    chuig an aonach leis an gcapall agus an cáirt agus bhí an muc ins an gcáirt. Bhí sé ag dul go dtí an baile mór. Bhí ar dul tríd coill a bhí in aice don bhaile mór. Ní raibh se i bhfad ar an aonach nuair a díol sé an mhuc. Tar éis tamaill chonnaic sé cúpla cáirde nach bhfaca sé le tamaill fada roimhe sin. Chuaidh síad isteach i dteach ósta agus thosuigh siad ag ól uisge beatha. Nuair a thánig an fear amach bhí sé ar meisce. Gléas sé an capall agus cur sé faoí an cáirt é. Thóg sé an bóthair abhaile. Ní raibh sé i bhfad ar an mbothar nuair a thuit a chodhladh air. Nuair a shroich sé an coill do rith cúpla rógaire amach as an coill agus rug siad ar an gcapall. Thóg siad amach an cáirt agus as go bráth leó. Níor dhuísigh an fear go maidin lá ar na bhárach. Nuar a
    Pádhraic Ó Caomhánaigh
    Cahernabrock, Co. Mayo