School: Gort an tSiúrdáin (roll number 14534)

Gortjordan, Co. Mayo
Seán Ó Módhráin

1. Fadó bhí long breágh ag seóladh ar an fhairrge Atlantic. Nuair a bhí siad tamaillín amuigh ar an fhairrge tháinig "searc" mór suas leó.
    Do lean sé iad ar feadh tamaill an-fhada agus é ag déanamh iarracht an bád a iompadh. Bhí faitchíos mór ag teacht air an criú go n-iomódhach sé an i
    Sé an rud is feárr is féidir dúinn a dhéanamh na rud éicint a chaitheadh amach dó le'n ithe arsa duine aca. Chaith ceann aca amach "gadhar" acht ní raibh aon maitheas ann nuair a bhí an gadhar itthe aige lean sé arís iad. Annsin do chaith siad amach cana, agus ní raibh aon maitheas ann, lean sean síol agus d'ith sé é ach ní raibh aon maitheas ann. An rud deireannach caitheadar amach sean caileach. Nuair a
    Maighréad Nic Ruaidhrí
    Bun an tSuíocháin, Co. Mayo