School: Gort an tSiúrdáin (roll number 14534)

Gortjordan, Co. Mayo
Seán Ó Módhráin

1. (continued from previous page)
    tinn. Ní raibh fios aige ceárd a dhéanfaí sí. Bhí laogh breágh aicí. Tar éis tamaill fuar an laogh bás. Ceann de na cómharsanna a mharbhuigh é. Bhí iongantas ar an fear nuair a mharbhuigheadh an laogh. Chuaidh an fear chuig na gárda. Bhí air dhá punt le íoch aige, thar éís tamaill thánig na sídhóíg agus marbhuigh siad an bó álluinn. Thosuigh an fear ag rádh gurb iad na cómhairseanna a mharbhuigh í. Gach oidhche ar feadh míosa thánig na sídhóga sa teach agus bheadh siad ag rádh "an bó, breágh, dearg. Acht sa deire bhí fhios ag an bhfear nach iad na cómharsanna a mharbhuigh é.
    Pádhraic Ó Flannabhra
    Árd Módhrán