School: Caurane (C.) (roll number 13176)

Caurans Lower, Co. Mayo
Bean Uí Fhaoláin

1. (continued from previous page)
    dóibh is é a leanamhaint. Rith an cat go dtí teach an fhathaigh agus dubhairt sé leis go mbadh mhaith leis é a fheiceál go aimidhe [!] airithe. Annsin d'athruigh an fathach é féin go leomhan is sgannruigh sé an cat, is chuaidh an cat suas an similéar.
    Annsin dubhairt an cat leis an bhfathach gur sgannruigh sé é acht é féin a athrú go rud níos luath ná sin. Annsin rinne sé luchóg as féin agus nuair a chonnaic an cat an luchóg do léim sé uirthi agus do mharbhuigh sé í.
    Fuair sé an dinnéar réidh is do suidh sé sios ar an mbac go dtí gur tháinig a mháighistir, is an rí is a chlann. Nuair a chonnaic an rí an teach áluinn a bhí ag an bhfear do thug sé a ingean dó le pósadh.
    AT0545: The Cat as Helper
    Brighid Ní Choinnigh