School: Clochar na Trócaire, Inistíomáin (roll number 16359)

Inis Díomáin, Co. an Chláir
An tSiúr Teresita

1. Sgéal Grinn No.19.
    Bhí fear agus a bhean in a gcomnuidhe i Leacht Uí Chonchubhair .AOn lá amháin fuair an fear bás ,agus n ior dhein sé aon uadhacht .Bhí ceithre chéad púint insan mbainncaige bhí brón mór ar na mnaoi nuair nár dhein sé aon uadhacht.
    Chuaigh sí go dtí an gréasaidhe a bhí ina chomnuidhe ar thaobh an bhóthair ,chun uadhacht a dhéanamh .Bhí áthas ar an ngréasaidhe agus ina dhiaidh agus tháinig sé ina dhiaidh agus chuaidh sé isteach sa leabaidh.
    Chuir an bhean fios ar an dhigheadóir .Nuair a tháinig sé ,do labhair an gréasaidhe ana lag agus dubhairt"Fágaim an talamh le Máire bocht ,agus m'airgead do'n ghréasaidhe bocht atá in a chomhnuidhe síos an bhóthair ."
    Nuair a chonaic Máire an uadhacht bhí fearg uirthi .Chuaidh sí go dtí an gréasaidhe agus thosnuigh sé ag gáire "An bpósfaidh tú míse arsa an gréasaidhe agus beidh an t-airgead ,agus an talamh againn ."Pósash Máire agus Seán annsan.
    Áine Ní Aircinnigh
    An Leacht, Co. an Chláir