School: Gortown, Cill Seanaigh (roll number 14238)

Baile Mhic Cráibhín, Co. an Chláir
M. Mac an Airchinnigh

aintín anois ta loch licín in aice liom.Ta an loch sim timcheall mile ar fhaid agus leat mile ar leithéid agus tá dhá locha beaga ar gach taobh de.Ta bóthar ag rith ar an taobh thíar de agus is mó íad na daoine a théigheann ag íascac ann gach lá.Mar gach aon áit eile tá a iongastáisí féin ag baint leis an loch sin.
    Bhí fear agus a bhean ag gabháil thar an loch oidhche amháin agus thárla go raibh sé go han dorcha .Chonnacadar araon sgáth ar an uisge leath de ór agus leath de airgid.Chonnac an bean ar dtúis e agus chsruigh sé é féin agus níor labhair sé focal .Sa deire chonnaic an fear é .Bhí sé ag feacaint air ar feadh tamaill agus annsin labhair sé "Ó a Thígearna "ar seisin cada é sin agus ní túisge bhí an focal "Tighearna " as a bhéal na gur leig an scách sgread as agus síos leis fen uisge.