School: Gortown, Cill Seanaigh (roll number 14238)

Ballymacravan, Co. Clare
M. Mac an Airchinnigh

1. Cómhnuigh duine dárbh ainm dó Seósamh Mac Giolla Iasachta i gCillfhionnabhrach fadó, ach níor tugadh ríamh air ach "Seóirse an Óir" mar deirtear go raibh an méid sin de óir aige go n-iompuigeadh sé é le sluasad gach lá. Thárla do déir imeachta na haimsire gur chaith sé a raibh aige go díthcéilleach agus in dheire na dála d'ritigheadh luach piginne de snaoisín do thabhairt dó san sráidbhaile.
    Múineann sin dúinn go mba cheart dúinn a bheith sábhálach is cuma cé'n mhéid de shaidbhreas an domhain a bhíonn ar sheilbh againn.
  2. In the year 1859 a man living near Crowe's Bridge in the parish of Kilfarbooy dreamt three nights in succession of a crock of gold been hidden near Limerick Bridge. He made up his mind to walk alone to find this treasure. He walked all night and at
    Susan Casey
    Ballagh, Co. Clare